Előfizetői tartalom

A drámai magyar egészségügytől hangos a külföldi sajtó

Portfolio
Az állami kórházak pusztulása, az egészségügyhöz való nehéz hozzáférés, orvoshiány. Magyarországon, a régió más országaihoz hasonlóan, az egészségügyi rendszer látványosan romlott a kommunizmus bukása óta - olvasható a neves francia napilap, a LeMonde helyszíni riportjában néhány megállapítás a magyar egészségügyi rendszerről.

A francia napilap cikke is a kívülről lerobbant Kútvölgyi épülettel indít. A magyar orvoslás korábbi zászlóshajója ma már sokkal inkább hasonlít egy szarkofágra - írja Jean-Baptiste Chastand, a lap tudósítója. A megszólaltatott korábbi alkalmazott emlékeztetett arra, hogy a Kútvölgyi kórház a 80-as években látványos intézmény volt, elsődlegesen a Kommunista Párt káderei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés