Előfizetői tartalom

Csányi: ötéves távon gyengülhet a forint, beláthatatlanul messze van az euró

Portfolio
Akár Ázsiában is vehet majd bankot a jövőben az OTP, amelynek vezetését még legalább 3 évig tervezi, ötéves távon pedig szerinte további forintgyengülésre van kilátás, mivel az euróbevezetés „időpontja beláthatatlan” – mondta el a HVG-nek adott interjúban Csányi Sándor. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója szerint nincs ingatlanbuborék Magyarországon, súlyos recesszió sem várható az országban, de „kétségtelenül a magyar gazdaság Achilles-sarka, hogy túlságosan kitett az autóiparnak” és az egészségügy helyzete „a legsúlyosabb probléma ma Magyarországon”.

A terjedelmes interjú bankpiaci jellegű főbb üzenetei, idézetei: Arra a felvetésre, hogy a pletykák szerint nem vehet már több bankot Magyarországon az OTP, Csányi azt mondta: „Nem kaptam olyan jelzést, hogy ne vehetnénk itthon bankot. Korábban tárgyaltam az MKB-ról és a Budapest Bankról is, de túl drágák voltak. De tény, hogy nekünk a belső piac már túl kicsi.” ......

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái