Előfizetői tartalom

Vád alá helyezték Trumpot

MTI
|
Portfolio
Amint az várható volt, amerikai idő szerint szerda este, magyar idő szerint csütörtök hajnalban megszavazta az amerikai Képviselőház demokrata párti többsége a republikánus Donald Trump amerikai elnök elleni alkotmányos felelősségrevonási eljárás elindítását és ezzel párhuzamosan azt az eljárást is, amely az igazságszolgáltatás (a kongresszus munkájának) akadályozásának kimondására irányul. A mostani döntés után az ügy a felsőház, a Szenátus elé kerül, amely lényegében a legfelsőbb bíróság elnökének vezetésével egy bírósági tárgyalást vezet le és várhatóan a republikánus többség miatt nagy valószínűséggel Trump elmozdítása nélkül ér véget az eljárás.

Az amerikai kongresszus alsóháza (képviselőház) csütörtökre virradóan külön-külön szavazott a demokrata törvényhozók által megfogalmazott két vádpontról. Először 230:197 arányban azt fogadták el, hogy az elnök felelősségre vonható a hatalommal való visszaélés miatt, majd 229:198 arányban megszavazták az eljárás lefolytatását a második vádpontban, a kongresszus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés