Előfizetői tartalom

Adómentességet kaphatnak a magyar fiatalok? A kormány minden lehetőséget megvizsgál

Portfolio
A kormány követi és rendszeresen elemzi a nemzetközi folyamatokat, adózási megoldásokat, illetve folyamatosan vizsgálja a különböző kedvezmények, mentességek bevezetésének lehetőségét – válaszolta Jakab Péter jobbikos képviselő írásbeli kérdésére Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára. Ez pedig akár azt is jelentheti, hogy lengyel és horvát mintára nálunk is jöhet a fiatalok szja-mentessége, ha beválnak az ezzel kapcsolatos kísérletek.

Jakab Péter jobbikos képviselő azzal kapcsolatban tett fel kérdést a pénzügyminiszternek, hogy terveznek-e bevezetni személyi jövedelemadó-mentességet a 26 éven aluliaknak. A kérdést feltevő ellenzéki képviselő szerint „nem lenne példanélküli egy olyan intézkedés, amely adópolitikai eszközökkel próbálná orvosolni” a magyar fiatalok Nyugat-Európába vándorlását....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés