Előfizetői tartalom

Ezek voltak a világ leggyorsabb országai

Portfolio
Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is megnéztük, hogy az IMF legfrissebb előrejelzései alapján melyek voltak a világ leggyorsabban növekvő gazdaságai 2019-ben. Ahogyan azt megszokhattuk, a tízes listán az alacsony fejlettségű afrikai és kelet-ázsiai országok sorakoznak, bizonyítva, hogy nagy léptékben igenis létezik a világban a felzárkózás. Elsősorban pedig azok a nagyon szegény országok tudnak látványosan növekedni, amelyek viszonylag jól meg tudják szervezni a gazdaságaikat, vagy valamilyen súlyos sokk után éledeznek. Az első helyezett viszont nagy meglepetés, és ezért külön magyarázatot igényel.

6-10. 10. Mauritánia: 6,6% Az északnyugat-afrikai ország nem sűrűn kerül fel top10-es listára. Ennek oka, hogy az ehhez általában szükséges, 6,5%-ot meghaladó növekedéstől többnyire elmarad, bár a stabilan 5% körülire becsült növekedés szép eredmény. Az ország elsősorban a nyersanyag-kitermelési aktivitásának köszönheti az élénkülést, de fontos hangsúlyozni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái