Előfizetői tartalom

Itt volt a földi pokol 2019-ben

Portfolio
A világgazdaság lassulva bár, de 2019-ben is növekedett. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne lettek volna olyan országok, amelyek gazdasági teljesítménye mögött szomorú történetek húzódnak: polgárháborútól, politikai és gazdasági krízisektől szenvedett egy sor (elvileg) „fejlődő ország”. Idén is az IMF legfrissebb előrejelzéseit használtuk, hogy összeállítsuk a leggyengébben teljesítő gazdaságok listáját.

6-10. 10. Puerto Rico: -1,1% (GDP-változás) Az ország rendszeresen szerepel a kétes dicsőségű listánkon. 2017-ben az egyébként is súlyos adósságválsággal küzdő Puerto Rico szigetét térdre kényszerítette a Maria hurrikán, de a gazdasága ezután sem állt talpra. Ennek fő oka, hogy a szélsőséges törvényi szabályozás először befektetői paradicsomot csinált a szigetből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés