Előfizetői tartalom

Oroszország hadrendbe állította az új hiperszonikus rakétarendszert

MTI
Az orosz hadseregben hadrendbe állították pénteken a hiperszonikus, irányítható szárnyas siklóblokkal felszerelt Avangard rakétarendszert. Erről Szergej Sojgu védelmi miniszter tájékoztatta Vlagyimir Putyin elnököt. A rakétarendszert elsőként az orosz hadászati rakétaerők Orenburg megyében állomásozó dombarovszkiji rakétaezrednél állították rendszerbe.

Az Avangard hadászati rendszer irányítható szárnyas harci siklóegységgel felszerelt interkontinentális rakéta. A szárnyas blokkot a Moszkva megyei Reutovban található gépipari tudományos és termelési egyesülés fejlesztette ki. Kísérletek a fegyverrel 2004 óta folynak. Leírása szerint az Avangard siklóblokkja a sűrű légrétegekben a hangsebesség több mint hússzorosával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés