Előfizetői tartalom

Olyan háború élesedett idén, aminek csak évek múlva lesznek nyertesei és vesztesei (TOP10 sztori - 3.)

Portfolio
Nehéz egyértelműen kijelenteni, hogy 2019 a kereskedelmi háború éve volt, hiszen az amerikai-kínai kardcsörtetés évek óta zajlik kisebb-nagyobb intenzitással. Egyelőre igazán pusztító háborúról sem beszélhetünk, a felek eddig rendre visszafordultak az igazán fájdalmas lépések előtt. Az viszont biztos, hogy a kereskedelmi feszültségek még évekig velünk maradnak, még úgy is, hogy az év végére körvonalazódik egy fegyverszünet esélye. Éppen ezért nem túlzás azt állítani, hogy a kereskedelmi háború volt az idei év egyik meghatározó sztorija gazdasági és piaci szempontból is.

Ki nem találnád, mikor kezdődött Trump szájkaratéja Nehéz pontosan meghatározni, mikor kezdődött az amerikai-kínai kereskedelmi háború, az elmúlt három évet már biztosan ez határozta meg, mióta Donald Trump lett az Egyesült Államok elnöke. A konfliktus azonban sokkal régebbre nyúlik vissza, Trump még üzletemberként bírálta már 2011-ben Kína kereskedelmi politikáját....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés