Előfizetői tartalom

Megvan, mennyi lesz jövőre a minimálbér

MTI
|
Portfolio
Habár több tárgyalást is tartott a kormány, a munkáltatók és a munkaadók képviselői a minimálbér 8%-nél nagyobb növelésének lehetőségéről, végül nem állapodtak meg a felek, így érvényben maradt a korábbi, tavalyi bérmegállapodás. Január elsejétől a minimálbér bruttó összege 161 000 forintra, a garantált bérminimum pedig 210 600 forintra emelkedik.

Jövő év január elsejétől a minimálbér bruttó összege 161 000 forintra, a garantált bérminimum pedig 210 600 forintra emelkedik, a növekedés mindkét esetben 8-8 százalékos - jelentette be Varga Mihály hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Elmondta: a minimálbérről szóló döntés még idén megjelenik a Magyar Közlönyben. Ez tehát azt jelenti, hogy a korábbi bérmegállapodás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés