Előfizetői tartalom

Gyengélkedik az eurózóna gazdasága

MTI
|
Portfolio
Stagnáláshoz közeli állapotban maradt az euróövezet magánszektorának teljesítménye decemberben, mivel a szolgáltatási szektor élénkülése csak részben tudta ellensúlyozni a feldolgozóipar válságát - ez derült ki az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport beszerzésimedzser-indexeinek végleges adataiból, amelyeket hétfőn tettek közzé.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, átfogó beszerzésimenedzser-index (BMI) 50,9 pontra, négyhavi csúcsra emelkedett a novemberi és októberi 50,6 pontról. Ez meghaladja ugyan a decemberre előzetesen közölt, ugyancsak 50,6 pontot, ám így is kellemetlenül közel áll a teljesítmény növekedését a csökkenéstől elválasztó 50 pontos határhoz. Az euróövezetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés