Előfizetői tartalom

Hatalmasat nőtt Magyarországon az internetes csomagküldés karácsony előtt

Tavaly novemberben éves alapon a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,8, naptárhatástól megtisztítva 7,3%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit, utóbbi adat kilenchavi csúcsra gyorsulást jelent – derül ki a KSH adataiból. Figyelemre méltó, hogy a csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene novemberben éves alapon 30%-kal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést, ami arra utal, hogy erősre sikeredhetett egyrészt a feketeke péntekekkel tarkított időszak, sőt akár az egész karácsonyi szezon.
A KSH adatai szerint az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 1082 milliárd forint volt tavaly novemberben, amelynek 43%-a az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 42%-a a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 15%-a az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott. Amennyiben...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái