Előfizetői tartalom

Hatalmasat nőtt Magyarországon az internetes csomagküldés karácsony előtt

Portfolio
Tavaly novemberben éves alapon a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,8, naptárhatástól megtisztítva 7,3%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit, utóbbi adat kilenchavi csúcsra gyorsulást jelent – derül ki a KSH adataiból. Figyelemre méltó, hogy a csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene novemberben éves alapon 30%-kal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést, ami arra utal, hogy erősre sikeredhetett egyrészt a feketeke péntekekkel tarkított időszak, sőt akár az egész karácsonyi szezon.

A KSH adatai szerint az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 1082 milliárd forint volt tavaly novemberben, amelynek 43%-a az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 42%-a a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 15%-a az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott. Amennyiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés