Előfizetői tartalom

Vége a magyar csodának? Elindultak külföldre az emberek

Portfolio
Tavaly szeptember és november között 4 millió 517 ezren dolgoztak (Magyarországon), ami kismértékű növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, azonban a foglalkoztatás már hónapok óta nem tud tovább növekedni. Ezt támasztja alá, hogy a munkanélküliek száma sem csökken már (163 ezer) és a közfoglalkoztatottak csökkenése is megállt. Mindeközben tovább emelkedett az átmenetileg külföldön dolgozó magyarok száma, és új csúcsot ért el.

Nyáron 4 millió 520 ezer magyarnak volt munkája, ami történelmi csúcsot jelentett a rendszerváltás óta. A foglalkoztatás azonban innen nem tudott tovább emelkedni, az őszi hónapokban kismértékű csökkenés következett be. Ahogy a korábbi hónapokban már jeleztük: a foglalkoztatás nem tud tovább emelkedni, a munkanélküliségi ráta nem csökken tovább, és egyre kevesebb közfoglalkoztatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés