FONTOS Új magyar bérrobbanás: 600 ezer felett az átlagbér
 
Előfizetői tartalom

Alig akarnak bért emelni a munkáltatók?

Portfolio
Az idei évben érdemben alacsonyabb béremelést valósítanának meg a vállalatok a Népszavának nyilatkozó szakszervezeti képviselők szerint. Van, ahol infláció alatti béremelési javaslattal nyitnak a cégek, de azért 10%-hoz közeli béremelést idén is ki lehet harcolni. A Portfolio korábban figyelmeztetett: idén már lassabban nőhetnek a bérek, mint tavaly, azonban 2020-ban is érdemi keresetnövekedés várható.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szeretne ugyan mindenütt minimum 10 százalékot elérni, ám reális az esélye annak, hogy néhány helyen csupán 8-9 százalékos lesz az emelés a korábbi évek dinamikus növekedése után – fogalmazott Karsai Zoltán, a szakszervezet elnöke a lapnak. A Vasas Szakszervezeti Szövetség működési területén eddig 9 megállapodást kötöttek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés