Előfizetői tartalom

Az Egyesült Államoknak új külpolitikája van: az elrettentés

MTI
Stanford Egyetemen, a Hoover Intézetben tartott előadást Mike Pompeo amerikai külügyminiszter. . "Az elrettentés visszaállítása: az iráni példa" címmel tartott előadásában kifejtette, hogy Kászim Szulejmáni iráni tábornok likvidálása a célzott dróntámadással nem más volt, mint az új amerikai külpolitikai stratégia egyik momentuma. Mint mondta: e stratégia lényege az Egyesült Államok ellenségeinek elrettentése, és erre volt példa Szulejmáni megölése. Az elrettentési politika visszaállítása - mint fogalmazott - érvényes  Kínára és Oroszországra is.

Pompeo röviden kitért az iráni és az iraki helyzetre is. Iránról szólva elmondta: a teheráni vezetők mindenre képesek annak érdekében, hogy gátat szabjanak a kormányellenes tüntetéseknek. "Az irániak meghökkentően nagy számban mennek ki az utcára, annak ellenére, hogy ezzel nagy személyes kockázatot vállalnak, és ezt tudják is" - mondta. Majd azt hangsúlyozta, hogy az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés