bika amerikai reszveny
Gazdaság

Amerika megállíthatatlanul tört előre

Portfolio
Amerikában újabb és újabb csúcsokat döntöttek a vezető részvényindexek, miután az amerikai-kínai részleges kereskedelmi megállapodás aláírása után a befektetők figyelme fokozatosan a beérkező makroadatok és a vállalati gyorsjelentések felé fordult.

Itt vannak az újabb csúcsok

Kitart az erősödés a csütörtöki kereskedés végéig a tengerentúli részvénypiacokon: ennek köszönhetően az S&P 500 értéke több mint 0,8 százalékot, míg Dow Jones és a Nasdaq értéke több mint 0,9 százalékot erősödött ma. Mindez egyben azt is jelentette, hogy mindhárom vezető amerikai tőzsde új történelmi csúcson zárta a napot.

Kereskedés S&P 500 indexszel az Alfa Traderen! Start

Este sem tér magához a forint, 335 közelében az euró

Továbbra is a 330-335-ös sáv az irányadó az euró-forint piacán, a csütörtöki napot is ennek a közepe körül kezdte a magyar deviza. A nap folyamán aztán fokozatosan gyengült a 335-ös sávszél közelébe. Az elmúlt két napban kicsit megpihent a forint a hét elején látott 335-ös szint után, egyelőre további hírekre várnak a befektetők.

Tovább a cikkhez

Megkezdődött a Trump elleni vádemelési eljárás a szenátusban

Megkezdődött a Donald Trump elnök elleni alkotmányos vádemelési (impeachment) eljárás az amerikai törvényhozás felsőházában csütörtökön.

Tovább a cikkhez

Kitart az erősödés a csütörtöki kereskedés második felében a tengerentúli részvénypiacokon, miután az amerikai-kínai részleges kereskedelmi megállapodás aláírása után a befektetők figyelme fokozatosan a beérkező makroadatok és a vállalati gyorsjelentések felé fordult. Az Egyesült Államokban a kiskereskedelmi eladások decemberben a vártnak megfelelően 0,3 százalékkal bővültek, amelyet kedvezően fogadtak a piaci szereplők.

A Dow Jones és az S&P értéke egyaránt több mint 0,6 százalékot, míg a Nasdaq értéke közel 0,1 százalékot emelkedett. Előbbi két részvényindex értékével kapcsolatban az is elmondható, hogy az erősödésnek köszönhetően újabb történelmi csúcson jár.

Kereskedés DOW indexszel az Alfa Traderen! Start
Kereskedés S&P 500 indexszel az Alfa Traderen! Start

Az egyedi vállalati sztorik közül érdemes kiemelni a Morgan Stanleyt, amely közzétett negyedéves beszámolóját. Ebből kiderült, hogy a bankház bevétel és EPS soron is felülmúlta az elemzői várakozásokat, amelynek köszönhetően a Morgan Stanley árfolyama 7,6 százalékot erősödött a szerdai zárásához képest.

Címlapkép forrása: James Gourley/Getty Images

Tovább vásárolta saját részvényeit a 4iG

A 4iG bejelentette: 70 000 darab saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén, 670,17 forint/darab átlagáron.

Tovább a cikkhez

Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde

Szerdán aláírták az amerikai-kínai részleges kereskedelmi megállapodást Washingtonban, ezt követően az irányadó európai európai részvényindexek bár emelkedéssel indították napot, a kezdeti lendület a kereskedés második felére nagyrészt kifulladt. A tengerentúli tőzsdék új történelmi csúcsra emelkedtek a csütörtöki kereskedés első felében, míg a hazai részvényindex mérsékelt eséssel zárta a csütörtöki kereskedést, a hazai blue chipek felemásan teljesítettek.

Tovább a cikkhez
koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
koronvavirus