Tranzakciós illetékből fizetnék a csalásokat a briteknél
Gazdaság

Begyújtják a rakétákat a jegybankok

Portfolio
Viszonylag csendes hétre számíthatunk, amit a nagy jegybankok döntései határoznak meg. Elsősorban az EKB-ra kell figyelni, de Japánban és Kínában is a napokban döntenek a monetáris politikáról. Itthon alig jelenik meg fontos adat, a tavalyi költségvetés részletes beszámolója érdemel említést.

Lassan indul be a hét a makroadatok szempontjából, mire ez a cikk megjelenik már a hajnali kínai kamatdöntésen túl vagyunk. Emellett hétfőn a Nemzetközi Valutaalap (IMF) frissíti a világgazdaságra vonatkozó előrejelzését. Az egyes tagállamokra most nem adnak friss prognózist, csak a nagyobb országok kilátásait frissítik. A friss WEO megjelenése egyébként a davosi Világgazdasági Fórumhoz kapcsolódik, a héten a világ prominens politikusai és üzletemberei tanácskoznak a svájci városban.

Kedd hajnalban folytatódik a kamatdöntések sorozata, a Bank of Japan határoz a monetáris kondíciókról. Délelőtt pedig Németországban jelenik meg a ZEW gazdasági hangulatindex januári értéke.

Az előzetes naptár szerint szerda délelőtt publikálja a költségvetés 2019-es részletes beszámolóját a Pénzügyminisztérium. A korábbi előzetes adat alátámasztotta azt, hogy a célnak megfelelő 2 százalék alatti deficittel zárhatta az évet a büdzsé.

Csütörtökre jut az Európai Központi Bank (EKB) idei első kamatdöntése, majd Christine Lagarde elnök sajtótájékoztatója. A szakértők nem számítanak a monetáris kondíciók változására, elsősorban a jövőbeli kilátásokkal kapcsolatos nyilatkozatok lehetnek érdekesek.

A KSH egyetlen említésre méltó beszámolója péntek reggel jön, a népmozgalom novemberi adatait közli a statisztikai hivatal. Közben az egész világon az előzetes beszerzési menedzserindexekre figyelhetnek a befektetők, délelőtt Európában, majd a nap második felében a tengerentúlon jelenik meg a konjunktúramutató.

EU csucs koltsegvetes Charles Michel Emmanuel Macron Antonio Costa
wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
koronavírus vuhan kína járvány
koronavírus maszk ruha
scarlet lady_virgin
moszkva_shutterstock-20170929
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
balatonshutter