Előfizetői tartalom

Idén újra átadták a Lámfalussy- és a Popovics-díjakat

Portfolio
Tegnap este átadták a Magyar Nemzeti Bank által alapított díjakat: a Lámfalussy-díj célja, hogy elismerje azon nemzetközileg is kiemelkedő szakmai teljesítményeket, amelyek befolyással vannak a nemzetközi monetáris politikára, míg az MNB első elnökéről elnevezett Popovics-díjjal a közgazdaság és a pénzügyek területén kiemelkedő munkát nyújtó szakembereket díjazza a jegybank. A Lámfalussy-díjat idén Peter Praet az Európai Központi Bank (EKB) egykori vezető közgazdásza, és Kormányzótanácsának tagja kapta, a Popovics-díjat Baksay Gergely, az MNB Költségvetési és versenyképességi elemzések igazgatóságának igazgatója vehette át.

Az MNB szakmai bizottságának javaslata alapján az Euro „atyjának” nevét viselő díjat idén Peter Praet az Európai Központi Bank (EKB) egykori vezető közgazdásza, és Kormányzótanácsának tagja kapta, mely pozíciókat 2019-ig töltötte be. Közgazdasági PhD fokozatát a Libre de Bruxelles Egyetemen (ULB) szerezte, 1978 és 1980 között az IMF közgazdásza volt, 1980-tól 1987-ig...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái