Előfizetői tartalom

Kamatdöntés volt Kínában

MTI
|
Portfolio
Nem változtatott a kínai jegybank a referencia-kamatlábakon - derült ki a kínai jegybank (PBOC) hétfői sajtótájékoztatóján. A döntés nem okozott nagy meglepetést, miután a középtávú likviditási hitelek kamatait is változatlanul hagyta a múlt héten a központi bank. Az egyéves hitelek referenciakamatát (Loan Prime Rate/LPR) az előző két hónapnak megfelelően 4,15 százalékon rögzítették. Az ötéveseké szintén változatlan maradt, azt 4,80 százalékon határozták meg.

A kínai jegybank a hitelkamatok régóta várt reformjának keretében tavaly augusztusban jelölte ki az LPR-mutatót az újonnan folyósítható hitelek referenciakamatának, hogy így próbálja visszaszorítani a hitelezési költségeket. A kamatlábak azóta három alkalommal csökkentek. A minden hónap 20-án meghirdetett referenciakamatot a 18 kereskedelmi bank legjobb ügyfeleinek nyújtott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés