Előfizetői tartalom

Több kárt okoz a kapitalizmus egy friss felmérés szerint, mint amennyi hasznot hoz

MTI
|
Portfolio
Az emberek 56 százaléka, azaz többsége úgy véli: a kapitalizmus a jelenlegi formájában több kárt okoz, mint amennyire hasznos - derült ki az Edelman Trust Barometer nevű éves bizalmi felmérés eredményéből. Az amerikai globális kommunikációs cég újabb, 2020-as felmérését szokás szerint a ma kezdődő davosi világgazdasági fórum előtt hozták nyilvánosságra.

Az Edelman Trust két évtizede minden évben felméri számos országban, hogy az emberek mennyire bíznak a legfontosabb intézményekben. Ez az első év, amikor arra koncentráltak, hogy az emberek miként látják a kapitalizmus magát. A felmérés készítői elmondták: azért erre a kérdésre koncentráltak ezúttal, mert a korábbi felmérések során érzékelték, hogy a megkérdezettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés