trump
Gazdaság

Trump: el kell utasítani a pusztulás örök profétáit

MTI
Donald Trump amerikai elnök Davosban országa "látványos" gazdasági teljesítményét méltatta, a dereguláció, az adócsökkentés és az új kereskedelmi megállapodások fontosságát kiemelve. "Az amerikai modell ma példaértékű a világ számára" - közölte.

Érintette röviden az éghajlatváltozás kérdését is, és hangsúlyozta, hogy "el kell utasítani a pusztulás örök profétáit, és apokaliptikus előrejelzéseiket, ők a múlt őrült jövendőmondóinak örökösei". "Ez nem a pesszimizmus, hanem az optimizmus ideje. A félelem és a kétely nem jó gondolkodási folyamat" - mondta. Hozzátette, az Egyesült Államok csatlakozni fog az ezer milliárd fa elültetését célzó globális kezdeményezéshez, amelyet most hirdetnek meg Davosban.

"Elkötelezettek vagyunk Isten teremtményeinek, világunk természeti szépségének megőrzése iránt" - fogalmazott az elnök, aki elemzők szerint beszédében egyszer sem mondta ki azt, hogy "klíma" vagy "globális felmelegedés".

Donald Trump a nap folyamán Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével is megbeszélést fog folytatni, egyebek mellett egy esetleges jövőbeli kereskedelmi egyezmény kérdéséről. "Egyeztetni fogunk egy jó kereskedelmi megállapodásról. Remélhetőleg valamit sikerül elérnünk" - mondta Trump, hozzátéve, hogy von der Leyen "kemény" tárgyalópartner hírében áll.

A brüsszeli testület új elnöke ezzel párhuzamosan abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy a feleknek sikerülni fog pozitív párbeszédet kialakítaniuk a kereskedelem, a technológia, az energetika és egyéb ügyek terén.

A négynapos, péntek estig tartó rendezvénysorozaton a politika, a civil társadalom és az üzleti élet mintegy háromezer döntéshozója vesz részt 117 ország képviseletében, köztük több tucat állam- vagy kormányfő. A találkozó központi témája a környezetvédelem, illetve a klímaváltozás elleni küzdelem.

Címlapkép: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller

forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavírus coronavirus virus