Davos Svájc
Gazdaság

A magáncégeknek is bele kell állnia a munkaerő-oktatás ügyébe

KPMG
Gyerekink 65 százaléka olyan munkakörben fog dolgozni, amely ma még gyakorlatilag nem létezik – erre a következtetésre jutott a davosi World Economic Forum (WEF) megalapozó tanulmányainak egyike. A Kormányoknak, az oktatási rendszereknek és az üzleti életnek egyaránt fel kell készülnie erre a változásra, és ehhez le kell számolni néhány ma is élő paradigmával – véli Arun Kumar, a KPMG India vezérigazgatója, aki maga is aktív résztvevője volt a konferenciának.

A gyorsan változó munkavállalói környezet miatt záros határidőn belül változtatni kell mindenen, amit ma oktatáson és képzésen értünk. Ebben van feladata az államoknak, a képzési intézményeknek az közneveléstől az egyetemekig és maguknak a munkáltatóknak is. Az alapprobléma, hogy az oktatási és képzési rendszerek sokkal lassabban reagálnak az ipar, a kereskedelem és a többi ágazat igényeire, mint amilyen gyorsan ezek a területek változnak. Emiatt a munkáltatók nem találnak maguknak az igényeik szerint képzett munkaerőt, miközben a munkaerő jelentős részének nehézségei vannak az elhelyezkedéssel és ez a szakadék egyre csak mélyül és szélesedik.

Mindez munkavállalói szemmel is riasztó. A WEF tanulmánya szerint a jelenlegi tudás és képzettség 20-50 százaléka belátható időn belül gépekkel helyettesíthető, az ezekből élő embereknek valamilyen új tevékenység után kell nézniük. Ahhoz, hogy az igények és képzettség közötti szakadékot áthidaljuk, az oktatásnak és a képzésnek sokkal jobban hatékonyabbnak kell lennie, ehhez azonban több ma is élő paradigmával kell leszámolni.

A jövő oktatása nem lehet epizódszerű, ehelyett folyamatos és rugalmas tanulásra van szükség a teljes életpályán. Ez nem azt jelenti, hogy felnőttként is az iskolapadot kell koptatnunk, sokkal inkább egyfajta mikro-tanulásról van szó, ami jellemzően a folyamat közben, azaz a munkahelyen történik.

Le kell számolni azzal a gyakorlattal, hogy a tudás megszerzése annak használatától függetlenül történik térben és időben.

Ez már ma sem triviális, egyre inkább kirajzolódik az a tendencia, hogy az oktatásban és a képzésben együtt kell működnie az intézményeknek és vállalatoknak, és a képzés színtere sokszor már az onboarding folyamat szükséges velejárója. A képzések eszköz igénye alacsony, a mikro-tanulás moduláris szerkezetű,  nagyobb központokra építő lokális szervezetekkel működik, és kombinálja az online tanulást a frontális tanítással.

Megdőlni látszik az a modell is, hogy az idősebbek tanítják a fiatalokat, mivel az ifjabb generációk láthatóan jobban boldogulnak a digitális kihívásokkal és ezt a tudást gyakran ők adják át az idősebbeknek, a néhány év alatt megjelenő és elterjedő technológiák mentén az életkor és a munkában töltött évek nem jelentenek előnyt. Sőt, a régebben megszerzett tudás és a hozzájuk való ragaszkodás sokszor hátráltatja a fejlődést és előrelépést, ezért felértékelődik a felejtés képessége is.

Bár rengeteg munkát automatizálnak gépekkel, a képzési programoknak arra kell fókuszálniuk, amit a negyedik generációs ipari forradalom gépei nem tudnak elvégezni.

Ez a kreatív gondolkodás, az emberi érzelmekre is alapozó tárgyalási és problémamegoldó képesség. Valószínű az is, hogy az automatizált és rutin feladatokra épülő új világban megnő az igény az intuitív gondolkodás, a bölcsesség és az empátia és a kreativitás iránt, mert ezek az emberi élményeken alapuló tulajdonságok felértékelődnek. 

A magánszektor a világ legtöbb részén mindeddig többnyire passzívan szemlélte az oktatást, de itt az ideje, hogy a legelső pillanattól bekapcsolódjon ebbe a folyamatba, meghatározza a célokat és felügyelje azok teljesítését, és ezzel növelje a foglalkoztathatóságot. Ezzel párhuzamosan a kormányoknak biztosítaniuk kell, hogy az ilyen típusú képzések megkapják a megfelelő akkreditációkat és támogassák a minőség növelését. Ehhez feltétlenül szükséges, hogy a magánszektor kifejezze igényeit, és aktív szerepet játsszon a jövő lehetőségeinek meghatározásában.

A szerző a KPMG India vezérigazgatója.

huawei trump tavkozles 5g halozat
forint készpénz
koronavirus2
masterplast
Duna House
Frankfurti tőzsde
bet
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti webinárium
A kezdőket gyakran megrémíti a volatilitás, pedig az előnyünkre tudják fordítani.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavirus2