Előfizetői tartalom

A magáncégeknek is bele kell állnia a munkaerő-oktatás ügyébe

KPMG
Gyerekink 65 százaléka olyan munkakörben fog dolgozni, amely ma még gyakorlatilag nem létezik – erre a következtetésre jutott a davosi World Economic Forum (WEF) megalapozó tanulmányainak egyike. A Kormányoknak, az oktatási rendszereknek és az üzleti életnek egyaránt fel kell készülnie erre a változásra, és ehhez le kell számolni néhány ma is élő paradigmával – véli Arun Kumar, a KPMG India vezérigazgatója, aki maga is aktív résztvevője volt a konferenciának.

A gyorsan változó munkavállalói környezet miatt záros határidőn belül változtatni kell mindenen, amit ma oktatáson és képzésen értünk. Ebben van feladata az államoknak, a képzési intézményeknek az közneveléstől az egyetemekig és maguknak a munkáltatóknak is. Az alapprobléma, hogy az oktatási és képzési rendszerek sokkal lassabban reagálnak az ipar, a kereskedelem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés