Előfizetői tartalom

Megszólalt a magyar hatóság az új kínai vírusról

Portfolio
Jelenleg kicsi a valószínűsége annak, hogy a tüdőgyulladást okozó új koronavírus valamely EU-tagállamban is felbukkanjon, bár a január végi kínai újévi ünnepségek miatt jelentősen nő majd a Kínába tartó és a Kínán belüli utasforgalom, és ezzel növekszik a kockázat - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a Kínában felbukkant, tüdőgyulladással járó megbetegedés okozója egy újonnan kimutatott koronavírus, amely - a többihez hasonlóan - légúton, valamint szájon át fertőzhet. Az 1960-as években azonosított koronavírusok emberi és állati (madarak és emlősök) megbetegedéseket okozhatnak. Ezek közé tartozik a súlyos, heveny légzőszervi tünetegyüttes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés