libra_facebook_coin
Gazdaság

Széthullóban van a Facebook szuperpénze, de a vezetés még mindig optimista

Portfolio
„Inkább korábban, mint később” elindul a Libra, a Facebook saját fejlesztésű digitális pénze – mondta David Marcus, a projektet lebonyolító Calibra elnöke. A szakember elárulta azt is, hogy a virtuális deviza fejlesztéséért felelős testület „optimista” a projekt jövőjét illetően annak ellenére, hogy szabályosan össztűz alá vették a szabályozók.

„Optimista vagyok. Egy éve még nem folytattuk le ezeket a beszélgetéseket, melyek egy olyan felügyeleti rendszer kialakításához vezetnek, melyeknek köszönhetően az olyan projektek, mint a miénk és az ehhez hasonlók napvilágot látnak majd” – fogalmazott Marcus a davosi Világgazdasági Fórumon a LearnBonds tudósítása szerint.

A Facebook elsősorban a banki szolgáltatásokkal nem rendelkezőket akarta megszólítani a Librával, de a biztonsági, adatkezelési és a monetáris politika feletti irányítás elvesztése miatti aggályokat megfogalmazó hatóságok a projekt kezdete óta kritizálják a kriptodevizát. A nyomás miatt kihátrált a Vodafone, a Mastercard, a Visa, a Paypal és az eBay is a Libra mögül.

„A szervezet összes tagja egyhangúan összeállt és foglalkozik ezekkel az aggályokkal. Meg kell tennünk a szükséges változtatásokat” – fogalmazott Marcus.

A Facebook eredetei tervei szerint idén indította volna el a Librát, de szakértők szerint még legalább 3-4 év lesz, mire a projekt készen áll a lakossági használatra.

Címlapkép: Shutterstock

Koronavírus
koronavírus coronavirus virus
Koronavírus Észak-Olaszország
szentendrei hév megálló
építőipar 2020 konferencia
vonatvasutmagyarshutter-20170719
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Online előadás a tőzsdei befektetésekről, kezdőknek.
koronavírus coronavirus virus