Előfizetői tartalom

Enyhén szólva is megrázó, amit a társadalom és a gazdaság el fog szenvedni a klímaváltozás miatt

Portfolio
Hogyan hathat a klímaváltozás a világ társadalami-gazdasági rendszerére a következő 30 évben? Erre a kérdésre keresi a választ a McKinsey klímaváltozás kockázataival foglalkozó tanulmánya. Összefoglaltunk néhány érdekes gondolatot arról, hogy a klíma megváltozása az életünk mely területén okozna elsőként problémákat, és ezeknek milyen kihatása lenne a társadalom, illetve a gazdaság működésére.

A következő évek klímapolitikája fogja meghatározni, hogy mennyire sikerül csökkenteni a globális széndioxid-kibocsátás szintjét. A tanulmány a legrosszabb szcenárió alapján (vagyis amikor a legkisebb mértékben csökken a globális károsanyag-kibocsátás) 2050-re mintegy 1,5-5 Celsius fok közötti hőmérséklet-emelkedést jelez előre. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés