Gazdaság

Újabb orosz személyek kerültek fel a krími szankciós listára

MTI
Az Európai Unió további hét embert vett fel az Ukrajna területi integritását, szuverenitását és függetlenségét aláásó vagy fenyegető intézkedések miatt bevezetett  szankciós jegyzékbe. A jegyzék azokra az emberekre és szervezetekre terjed ki, akik, illetve amelyek részt vettek a jogellenesen annektált Krímben és Szevasztopolban tartott orosz választások megszervezésében.

Az uniós tanács tájékoztatása szerint a szankciók kiszélesítésére a jogellenesen annektált Krími Autonóm Köztársaságban és az ukrajnai Szevasztopol városában 2019. szeptember 8-án tartott orosz helyhatósági választások megszervezésének következtében került sor.

A tanács indoklása szerint a választások megszervezésében való részvételükkel a hét ember aktívan támogatta az Ukrajna területi integritását, szuverenitását és függetlenségét aláásó vagy fenyegető orosz fellépéseket, és ilyen jellegű intézkedéseket hajtottak végre.

A határozattal 177-re nőtt az unió által jegyzékbe vettek száma. A szankciós rendszer keretében az EU korábban 44 szervezet vagyoni eszközeit is befagyasztotta. Ez azt jelenti, hogy az e szervezetek tulajdonát képező, az EU területén lévő összes vagyoni eszközt zárolták, uniós személyek és szervezetek pedig nem bocsáthatnak e szervezetek, vagy emberek rendelkezésére pénzügyi eszközöket.

A Krím és Szevasztopol területére vonatkozó, ezek jogellenes annektálása miatt bevezetett korlátozó intézkedések a jelen állás szerint június 23-ig vannak érvényben.

EU csucs koltsegvetes Charles Michel Emmanuel Macron Antonio Costa
wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
koronavírus vuhan kína járvány
koronavírus maszk ruha
scarlet lady_virgin
moszkva_shutterstock-20170929
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
balatonshutter