tesla allami tamogatas model 3
Gazdaság

Ezért lehet már állami támogatással Teslát venni Magyarországon

Ma már igénylehető állami támogatás Teslák vásárlásához is Magyarországon. Most megtudtuk azt is, hogy pontosan milyen módosításra volt szükség ehhez a kiírt pályázatban és milyen feltételeket kell teljesítenie annak a kereskedőnek, aki állami támogatással akar idehaza Teslákat árulni.
Minden a hazai járműiparról, jön a Portfolio-MAGE Járműipar 2020 konferencia!

A magyar sajtóban elsőként számoltunk be arról kedden, hogy a jövőben lehetőség lesz állami támogatással Teslákat vásárolni Magyarországon. Történt mindez annak köszönhetően, hogy

az Universal Leasing Kft. megállapodást kötött AZ IFKA KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT.-VEL, AMELYNEK ÉRTELMÉBEN A NÁLUK VÁSÁROLT, MINDEN BRUTTÓ 20 MILLIÓ FORINT VÉTELÁR ALATTI TESLA MODEL 3 ESETÉBEN IGÉNYBE VEHETŐ LESZ A 1,5 MILLIÓ FORINTOS ÁLLAMI TÁMOGATÁS.

A megállapodással kapcsolatban megkerestük az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. illetékeseit is, akiktől megtudtuk, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium által jóváhagyta pályázati kiírás módosítása tette lehetővé azt, hogy állami támogatással lehessen Teslát vásárolni Magyarországon.

Konkrétan a kereskedő regisztrációs feltételeinél történt változás, korábban a pályázati kiírás úgy rendelkezett, hogy

A REGISZTRÁLT KERESKEDŐNEK LEGALÁBB EGY ÉRTÉKESÍTÉSI/ÁTVÉTELI PONTTAL ÉS GARANCIÁLIS JAVÍTÁSRA ALKALMAS SZERVIZHELLYEL KELL RENDELKEZNIE MAGYARORSZÁGON ÉS MEG KELL KÖTNIE AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST A LEBONYOLÍTÓ SZERVVEL.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által jóváhagyott pályázati kiírás módosításában viszont már az szerepel, hogy

A REGISZTRÁLT KERESKEDŐNEK LEGALÁBB EGY ÉRTÉKESÍTÉSI/ÁTVÉTELI PONTTAL ÉS GARANCIÁLIS JAVÍTÁSRA TÖRTÉNŐ LEADÁSRA ALKALMAS HELYSZÍNNEL KELL RENDELKEZNIE MAGYARORSZÁGON ÉS MEG KELL KÖTNIE AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST A LEBONYOLÍTÓ SZERVVEL.

Ez a változtatás azért volt lényeges, mert a Tesla egyelőre nincs jelen Magyarországon, a szervizszolgáltatás nyújtását pedig, ahogy korábban írtuk, nem engedi át senkinek. Annak köszönhetően viszont, hogy a pályázati kiírásban módosítás történt és elegendő már az is, hogy az adott vállalkozás garanciális javításra történő leadásra alkalmas helyszínnel rendelkezik, az Universal Leasing Kft. előtt megnyílt a lehetőség arra, hogy állami támogatással tudjon Teslákat értékesíteni Magyarországon.

Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. kérdésünkre válaszolva elmondta azt is, hogy amennyiben valamelyik kereskedő eleget tesz a fent megnevezett feltételeknek, valamint a pályázati kiírás III. pontjában (kereskedői, finanszírozói információk) részletezettek teljesülnek, úgy lehetősége nyílik regisztrálnia kereskedőként a pályázatban és így elérhetővé válik az általa forgalmazott tisztán elektromos gépjármű a konstrukció keretein belül.

Ez a gyakorlatban tehát azt jelenti, hogy bármelyik kereskedőnek lehetősége van arra, hogy Teslákat értékesítsen Magyarországon állami támogatással, feltéve, hogy eleget tesz az ehhez szükséges feltételeknek.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Jens Schlüter

Minden a hazai járműiparról, jön a Portfolio-MAGE Járműipar 2020 konferencia!
EU csucs koltsegvetes Charles Michel Emmanuel Macron Antonio Costa
wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
koronavírus vuhan kína járvány
koronavírus maszk ruha
scarlet lady_virgin
moszkva_shutterstock-20170929
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
balatonshutter