kinaielnök
Gazdaság

Kínai elnök: embert próbáló feladat a koronavírus-járvány elleni küzdelem

MTI
A Közép-Kínából induló, új koronavírus-járvány elleni küzdelem még mindig összetett és embert próbáló feladat - fogalmazott Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán, amikor a Központi Katonai Bizottság elnökeként utasításokat adott a hadseregnek.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség tudósítása szerint az elnök hangsúlyozta: a hadseregnek, az egészségügyi dolgozóknak és a kutatóknak mind aktívan ki kell venniük a részüket a járvány terjedése elleni küzdelemből.

A szerdán közölt adatok szerint Kínában a fertőzöttek száma kedd éjfélig elérte az 5974-et, ezzel pedig meghaladta a 2002-2003-ban az ország déli részén mintegy hat hónapig tartó SARS járvány összes fertőzöttjének számát, ami 5327 volt. A SARS mindazonáltal Kína szárazföldi részén 349 ember halálát okozta, míg az új koronavírus halálos áldozatainak száma kedd éjfélig 132-re emelkedett.

Csung Nan-san szakértő, akit Kínában a SARS elleni küzdelem egyik kulcsembereként ismernek, kedden a Hszinhuának adott interjújában elmondta: a betegség halálozási arányának csökkenésére számít, és a járvány terjedésének tetőzését 7-10 napon belülre jósolta a szigorú óvintézkedések betartása mellett.

Gabriel Leung, a Hongkongi Egyetem Orvostudományi Karának dékánja azonban kollégáival együtt április-májusra valószínűsítette a járvány tetőzését a kínai nagyvárosokban. A hongkongi szakértők szerint ezt követően június-júliusra várható az új fertőzések számának csökkenése Kína-szerte - olvasható a South China Morning Post hongkongi lap internetes oldalán.

Címlapkép: Naohiko Hatta - Pool/Getty Images

EU csucs koltsegvetes Charles Michel Emmanuel Macron Antonio Costa
wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
koronavírus vuhan kína járvány
koronavírus maszk ruha
scarlet lady_virgin
moszkva_shutterstock-20170929
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
balatonshutter