Előfizetői tartalom

Brexit: csak fapados kereskedelmi megállapodásra futja év végéig az EU-nak

Portfolio
Ahhoz, hogy egy „nagyon alapvető” kereskedelmi megállapodást meg tudjon kötni év végéig az EU27 az Egyesült Királysággal, amely jövő január 1-től hatályba tud lépni, június 22-ig el kell dönteni az idén prioritást élvező témákat, aztán a többivel majd jövőre foglalkoznak – jelezte egy névtelenséget kérő diplomata a Politiconak.

Egyelőre megy az üzengetés a La Manche csatorna két partján arról, hogy a britek jövő januártól mennyire tudnak majd az uniós keretszabályoktól eltérő pályán mozogni, miközben zéró vámokkal és zéró kvótákkal jellemezhető szabadkereskedelmi megállapodásra, illetve az uniós közös piac előnyeinek egyoldalú kihasználására törekszenek az EU27-tel. Michel Barnier uniós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés