Előfizetői tartalom

Lassan, de csökken a bölcsődei férőhelyhiány

Portfolio
Míg 2018-ban összesen 47 169 férőhely állt rendelkezésre a különböző bölcsődei ellátási formákban a gyermekek fogadására, addig 2019-ben 48 702 - derül ki a KSH adataiból. Az elmúlt egy év során az összes ellátási formában együttvéve 1533 férőhely-növekedés mutatkozott, a legdinamikusabb bővülés (997) az úgynevezett mini bölcsődék férőhelyszámában következett be. A bölcsődei férőhelyhiány enyhülésében fontos szerepe van az EU-pénzeknek is, hiszen több mint 100 milliárdos keretet különített el erre a célra a kormány.
A jogszabályi átalakulást követő harmadik évben is a lassú növekedés volt jellemző a bölcsődei férőhelyek számában, ám a kisebb kapacitású intézménytípusok még mindig alacsony férőhelyszámmal kínáltak elhelyezési lehetőséget - állapítja meg a KSH. Magyarországon a hatályos jogszabályok alapján a 3 évesnél fiatalabb gyermekek napközbeni ellátásának megszervezését...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái