Előfizetői tartalom

Tovább csökkenhetnek a vállalkozások terhei

Portfolio
Az adó-, illetve adóadminisztrációs terhek folyamatos és jelentős csökkentése kiemelten járult hozzá az elmúlt évek gazdasági eredményeihez – jelentette ki Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács mai ülését követően. A pénzügyminiszter kiemelte: a tanács a helyi iparűzési adó növekedésösztönző átalakításáról tárgyalt, amelynek révén tovább erősíthetők a beruházások és csökkenthetők a területi egyenlőtlenségek. A testület meghallgatta Dale A. Martint, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatóját is, aki az európai és hazai iparpolitikai kihívásokról szólt előadásában.

A helyi iparűzési adót érintő könnyítéseknek elsősorban a beruházások fokozására, a kutatásfejlesztésre és a területi egyenlőtlenségek csökkentésére kell összpontosítaniuk – emelte ki Varga Mihály a Pénzügyminisztérium közleménye szerint. A helyi iparűzési adót átalakító lépéseknek akkor lehet növekedést ösztönző ereje, ha csökkentik az adóterhelést...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái