Előfizetői tartalom

Célkeresztbe kerültek a katások

Barta Péter, Jalsovszky
Miközben programozók, mérnökök és fodrászok tucatjai választják jelenleg is a katát Magyarországon, az adónem egyre inkább a támadások kereszttüzébe kerül. A NAV láthatóan egyre komolyabban vizsgálódik a katásokat foglalkoztató vállalkozások körében, mindeközben híresztelések kaptak szárnyra az adónem tervezett szigorításáról is. Van-e ok az ijedségre? - teszi fel a kérdést írásában Barta Péter, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda ügyvédje, adótanácsadója.

A kata nem véletlenül egy csábító adózási forma: az azt választók mindössze havi 50.000 forintos (magasabb összegű kata esetén 75.000 forintos) adófizetéssel szinte valamennyi adókötelezettségüket letudhatják, ráadásul úgy, hogy szinte semmilyen adminisztrációval nem kell bajlódniuk. Nem is meglepő, hogy rohamosan nő ezen adózási formát választók száma: míg annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés