Előfizetői tartalom

Koronavírus: már 900 utast szűrtek meg a budapesti reptéren

MTI
|
Portfolio
A Liszt Ferenc repülőtéren eddig csaknem 900 olyan utas szűrését végezték el a koronavírus-járvány miatt, aki közvetlen járattal érkezett Kínából a magyar fővárosba - közölte a Budapest Airport kommunikációs vezetője szerdán a légikikötőben tartott sajtóbejáráson. Müller Cecília országos tisztifőorvos ugyanezen az eseménye azt hangsúlyozta: pozitív koronavírus teszteredményt még egyetlen utasnál sem mutattak ki. Közben az is kiderült, hogy várhatóan csütörtökön kiengedik a kórházból a Vuhanból még korábban eljött magyar egyetemistát, ha továbbra sem mutatja fertőzés jeleit.

Mi a reptéri protokoll? Valentinyi Katalin abból az alkalomból nyilatkozott újságíróknak, hogy bemutatták azt az eljárást, amellyel a Kínából érkező utasokat szűrik, szükség esetén elkülönítik, valamint elvégzik a fertőtlenítéseket. AZ MTI kérdésére elmondta: a Kínából közvetlenül érkező járatok mindig a 39-es kapuhoz állnak be, majd miután az utasok átjöttek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés