Előfizetői tartalom

Pintér Sándor fontos bejelentést tett koronavírus-ügyben

Portfolio
Csütörtök éjfélig összesen 73 új halálozást jelentettek Kína területéről a koronavírus kapcsán, így az ázsiai óriásgazdaságban immár 636-ra emelkedett az elhunytak száma, világszerte pedig kettővel több elhunytról beszélhetünk. A halálozási ráta egyébként a hivatalos adatok szerint továbbra is 2%-os, így ötöde a 2003-as SARS-járványbeli tényadatnak. Ezzel együtt a kínai elnök ma reggel felhívta amerikai kollégáját, hogy a járvány elleni lépésekről beszámoljon és egyúttal megkérje Donald Trumpot, hogy ésszerűsítse a járvány elleni óvintézkedéseit. Közben figyelmeztető jel, hogy 227-ről 312-re ugrott a Kínán kívüli megerősített fertőzéses esetek száma, igaz ebben jelentős szerepe van a Japán partjainál lehorgonyzott óriáshajónak: az ott elrendelt karantéban újabb 41 fertőzöttet találtak, így már 61-nél az összes fertőzött száma. Közben Magyarországon Pintér Sándor és Kásler Miklós miniszterek adtak részletes tájékoztatást az aktuális helyzetről. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa úgy vélekedett: a mostani járvány nyáron meg fog szűnni.

2020. február 07. 18:00 Megosztás Bemondták: nyárra elmúlhat a koronavírus-járvány A koronavírus okozta járvánnyal kapcsolatban fontos vélemények hangzottak el az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtt pénteken. Szlávik János például arról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés