Előfizetői tartalom

Felkerült Magyarország Európa leghalálosabb országainak listájára

Portfolio
100 ezer főre vetítve hazánkban történt az ötödik legtöbb gyilkosság egész Európában – állítja egy ENSZ-jelentés. A jelentés érdekessége, hogy lényegesen több bűncselekményről számol be, mint amit a magyar rendőrség regisztrált, hiszen míg az ENSZ 242 gyilkosságról ír, az ORFK adatai szerint alig 90 ilyen eset történt 2017-ben. A „leghalálosabb” országnak Oroszországot minősíti a nemzetközi szervezet Európán belül, ezt pedig Ukrajna, majd Litvánia követi. A listából kiderül, hogy Luxemburgban történik a legkevesebb gyilkosság arányaiban, nominálisan pedig Oroszországot és Ukrajnát követve Németországban és Franciaországban történik a legtöbb gyilkosság.

A jelentést tavaly publikálta a nemzetközi szervezet, most azért került reflektorfénybe, mert a Fox News városokra lebontva szemlézte, de valamiért kihagyták belőle Oroszországot és Ukrajnát, így a litván Kaunast hozták ki a legveszélyesebb európai városnak. Az írás Litvániában hatalmas felháborodást keltett, a litván kormány is reagált. Mi azért döntöttünk inkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés