Előfizetői tartalom

A legrosszabbra készülhetnek Kína bankjai

Portfolio
Nagyon visszaeshetnek a kínai kkv-k bevételei a koronavírus miatt, ez pedig nemcsak a GDP-növekedésre, hanem a lakossági és intézményi ügyfelek törlesztőképességére is kihathat. Kína növekedése olyannyira lassulhat, hogy az a kínai hatóságok által lebonyolított stressztesztekben található legrosszabb forgatókönyvet valósíthatja meg - írja a Bloomberg.

A tavalyi évben a legszélsőségesebb stresszteszt-forgatókönyv szerint 4,15%-ra lassult a kínai gazdaság, ez pedig az ország legnagyobb bankjainál 5-szörös nem teljesítő hitelállomány-növekedést hozott papíron. Egyes elemzők szerint a koronavírus-pánik miatt akár 3,8%-ra is lassulhat Kína első negyedéves, évesített növekedése. A kínai bankrendszer eleve szenved a kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés