Előfizetői tartalom

Megint nem fogadott el ajánlatot a jegybank, tovább szűkül a likviditás

Portfolio
A 64,2 milliárd forintnyi lejárat mellett ismét elutasított minden ajánlatot az MNB a szokásos hétfő délutáni devizaswap-tenderen, így tovább csökkent az állomány. A lépésnek azonban már nem volt akkora hatása a forint árfolyamára, mint az utóbbi hetekben, a befektetők is átértékelhették az MNB monetáris politikáját.

Egy, három, hat és tizenkét hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó devizaswap-tendert tartott hétfőn a Magyar Nemzeti Bank. A meghirdetett mennyiség mind a négy futamidőn 47 millió euro (15,89 milliárd forint) volt, melyre a bankok egy hónapon 533 millió euro (180 milliárd forint) értékben, három hónapon 603 millió euro (204 milliárd forint) értékben, hat hónapon 564...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés