Előfizetői tartalom

Újra előkerült a hihetetlen sztori: a vuhani szuperlaborból szabadulhatott ki a koronavírus?

Portfolio
Van egy víruskutató labor Vuhanban, amely a helyi virológiai intézet részeként működik, ahol a világ legveszélyesebb, azaz általában halálos vírusaival végezhetnek kísérleteket. A kínai biológiai fegyverkezést tanulmányozó izraeli hírszerző és tudós, Dany Shoham szerint ugyan nincs rá semmilyen bizonyíték, de nem kizárt, hogy innen szabadult el a koronavírus.

A kontinentális Kínában 5-7 új BSL-4 (azaz legmagasabb biztonsági besorolású, halálos vírusok tárolására és kutatására is alkalmas) biológiai labor létrehozását tervezték el 2025-ig két évvel ezelőtt. A vuhani volt az első ilyen új „szuperlabor” (National Bio-safety Laboratory), amit megépítettek, és már korábban is feltűnt összeesküvés elméletekben, hogy talán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés