Előfizetői tartalom

Befellegzett a demokráciának? Egyre erősebb a lázadás a világban

Portfolio
Sosem voltak annyira elégedetlenek az emberek a demokráciával, mint most – derül ki a Cambridge Egyetem alatt működő Bennett Institute jelentéséből. A világban a Brexit vagy a populista politikai irányzatok előretörése mind ennek jelei. Számunkra jó hír, hogy Kelet-Közép-Európában a kilencvenes években látott demokratikus csalódás után Magyarországon javult a legnagyobbat a rendszer megítélése.

Fellázadt a világ a demokrácia ellen Több évtizedes távlatban vizsgálja a demokrácia nemzetközi megítélését a Bennett Institute. A legtöbb ország esetében 1995 óta gyűjtenek adatokat különböző felmérésekből, azokat értékelik és rendszerezik. Fontos, hogy nem saját felméréseket készítenek, hanem a különböző közvéleménykutatásokat használják fel, melyet egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés