Előfizetői tartalom

Nagy Márton: Minden eszközt készek vagyunk bevetni az infláció ellen

Portfolio
Az infláció márciusra visszatérhet a jegybanki toleranciasávba. A jegybank mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az infláció a célon stabilizálódjon. A legutóbbi swap-tenderek szándékosan és tudatosan csökkentették a swap állományt. Márciusig a jegybank ezzel az eszközzel reagál a piaci fejleményekre. Márciusban értékeli a jegybank alaposan az inflációs képet és akkor határozzák meg további lépések szükségességét. A jegybank nem fél használni a rendelkezésére álló eszközöket - mondta el Nagy Márton a Portfolionak. Az MNB alelnöke részletesen értékelte a fennálló helyzetet.

Az üzemanyag és élelmiszerárak növekedése miatt emelkedett nagyot az infláció, előbbi 0,7 százalékponttal emeli az inflációt - mondta Nagy Márton. Az MNB alelnöke hozzátette, a számukra fontos adószűrt maginfláció 3,7%-on áll, a piaci szolgáltatások inflációja változatlan maradt, az iparcikkek árindexe mérsékelt, a feldolgozott élelmiszerek tovább drágultak. Az MNB...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái