Előfizetői tartalom

Egy "sötét korszak" eljövetelétől tart a német államfő

MTI
|
Portfolio
Egyre pusztítóbb a nemzetközi politika dinamikája, a békésebb világ felépítését célzó együttműködés helyett egyre inkább jellemző a versengés, a konfliktus, a bizonytalanság, a kiszámíthatatlanság, a bizalomhiány és a nemzeti bezárkózás - hangsúlyozta a német államfő pénteken az  56. Müncheni Biztonságpolitikai Konferenciát (MSC) megnyitó beszédében.

Frank-Walter Steinmeier a biztonságpolitika első számú nemzetközi fórumának nyitó előadásában kiemelte, hogy bomlófélben van a Nyugat országainak közössége, és a világ egyre inkább a "klasszikus biztonsági dilemma" felé tart.  Terjed az a felfogás, hogy mindenki csak a többiek rovására tudja megteremteni saját biztonságát, vagyis "a biztonság a többiek biztonsághiánya"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés