imf
Gazdaság

Megszólalt az IMF-vezér a koronavírusról: a következő két hét kritikus lesz

Portfolio
A következő két hét kulcsfontosságú lesz a koronavírus gazdasági hatásait illetően – mondta Kristalina Georgieve, az IMF vezérigazgatója a CNBC-nek. A szakember kiemelte azt is, hogy a Valutaalap folyamatosan vizsgálja a vírus terjedését, a legnagyobb kockázat, hogy a gyenge egészségügyi ellátórendszerrel rendelkező afrikai országokban is megjelenik a fertőzés.

A Nemzetközi Valutaalap vezére szerint a következő hetekben dőlhet el, milyen gazdasági hatásai lesznek a Kínából kiindult koronavírus-járványnak, ezért fokozottan figyelik az adatokat. Kristalina Georgieva egy müncheni konferencián nyilatkozott a CNBC riporterének, azt emelte ki, hogy a következő hetekben nyitnak újra a kínai gyárak, ami eldöntheti, mennyire ellenálló az ország gazdasága a járványnak, illetve milyen ütemben terjed az tovább a világban.

Georgieva azt is elmondta, hogy az IMF folyamatosan figyeli a vírus terjedését Kínán kívül, ez egyelőre „nem okoz súlyos problémát”, de a helyzet könnyen megváltozhat, ha a fertőzés megjelenik például a gyenge ellátórendszerrel rendelkező afrikai országokban.

Gazdaságilag a szakember szerint nem lehet összehasonlítani a jelenlegi koronavírust a kétezres évek elejének SARS-járványával, ugyanis akkor Kína a világgazdaság mindössze 8%-át tette ki, ez az arány ma 19%. Vagyis ebből kiindulva sokkal nagyobb lehet a globális hatása egy hasonló fertőzésnek.

Frankfurti tőzsde
Elárulta a Transferwise, mire készülnek Magyarországon
koronavirus2
donaldtrump
railroad vasút vonat
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti webinárium
A kezdőket gyakran megrémíti a volatilitás, pedig az előnyünkre tudjuk fordítani.
koronavirus2