Előfizetői tartalom

Varga: újabb gazdaságvédelmi intézkedések jönnek

Portfolio
Az elmúlt évek növekedési fordulata korábban nem látott felzárkózási időszakot indított el a magyar gazdaságban, három egymást követő évben még nem volt példa olyan ütemű növekedésre, mint 2017 és 2019 között – hangsúlyozta Varga Mihály a Központi Statisztikai Hivatal ma nyilvánosságra hozott adatait elemezve a Pénzügyminisztérium közleménye szerint. A pénzügyminiszter kiemelte: Magyarország eddig ellenállóképesnek bizonyult a nemzetközi gazdaság lassulásával szemben, 2019-ben 4,9 százalékkal nőtt a hazai bruttótermék, amely jelentősen meghaladja az uniós országok átlagát.

Az elmúlt évek egyik legfőbb eredménye, hogy jelentős mértékben csökkent a magyar gazdaság kitettsége a nemzetközi hatásokkal szemben – emelte ki Varga Mihály, aki az Eurostat adataira hivatkozva elmondta, hogy az első becslések szerint a GDP az euróövezetben tavaly 1,2 százalékkal, az EU teljes egészében pedig 1,4 százalékkal nőtt. Az eddig nyilvánosságra hozott adatok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái