Előfizetői tartalom

Itt a pusztító áremelkedés háttere: miért ilyen drága a kígyóuborka és a paradicsom?

Neked is leesett az állad a boltban, amikor láttad, hogy egy darab kígyóuborka 550 forint vagy egy kiló paradicsom 800 forint? Ezzel nem vagy egyedül, a KSH adatai szerint az uborka ára három hónap alatt 62%-kal emelkedett, míg a paradicsom 56%-kal lett drágább. Ennek részben szezonális okai vannak, hiszen ilyenkor nem terem magyar zöldség, most ezen felül kifejezetten rosszul jött a forint gyengülése és a spanyol időjárás is.

Brutális áremelkedések a zöldségeknél Csütörtökön jelent meg a KSH friss statisztikája, mely szerint januárban átlagosan 4,7%-kal voltak magasabbak az árak Magyarországon, mint egy évvel korábban. Ezen belül természetesen nagy volt a szórás, az élelmiszerek ára például átlagon felüli mértékben, 6,9%-kal emelkedett, ennél nagyobb drágulást csak a szeszes italok és dohányáruk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés