Előfizetői tartalom

Az IMF elismerte: csőd felé menetel Argentína

Portfolio
Immár a valutaalap is elismerte, hogy az argentin államadósság fenntartatlanná vált. Az adósság összességében a GDP 90 százalékának megfelelő összegre nőtt, a nyár közepe óta 13 százalékponttal lett magasabb. A problémát az államadósságon belüli magas devizakitettség aránya, az alacsony lejáratú kötvények jelentik, ráadásul a reálgazdasági kilátások sem jók. Az IMF felhívja a figyelmet, hogy valamilyen „adósságműveletre” van szükség, és további egyeztetésekre hívja a pénzügyminisztert.

Ismét bajban van Argentína, nem kizárt, hogy akár még idén becsődöl a második legnagyobb dél-amerikai gazdaság – írtuk meg a minap. Akkor arról számoltunk be, hogy a kormány bejelentette, összesen 100 milliárd dollárnyi adósságot kellene átrendezniük, ebből 44 milliárddal tartoznak az IMF-nek. A valutaalap delegációja február 12. és február 19 között tárgyalt az argentin...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés