Előfizetői tartalom

A nap ábrája: így terjed a koronavírus Kínán kívül

Portfolio
Az elmúlt héten két egymással ellentétes tendencia rajzolódott ki a kornavírus-járvány kapcsán. Kínában a hivatalos (ámde egyáltalán nem megbízható) adatok alapján lassulni kezdett a vírus terjedése, amit elsősorban a Hupej tartományban bevezett szigorú szabályokkal lehet magyarázni. Ezzel párhuzamosan azonban a Kínán kívüli területeken a járvány gyorsulni kezdett.

A Kínán kívüli terjedés először csak a karantén alá vont Diamond Princess (DP) óceánjáró hajón lett egyre intenzívebb, ám az utóbbi két napon látványos változás történt a szárazföldi területeken is. Ha megtisztítjuk a külföldi adatokat az óceánjárón regisztrált megbetegedésektől, jól látható, hogy később, de egyértelműen gyorsulásnak indult a fertőzés....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés