Előfizetői tartalom

Koronavírus: villámösszeomlás után kezd éledezni a kínai gazdaság

Portfolio
A koronavírus terjedése lassult Kínában, de több nagyváros és ipari körzet még igen kemény kontroll alatt van, mindez pedig nagyon jól látszik olyan országos adatokon is, mint a szénfogyasztás, az áruszállítás és az ingatlanpiaci tranzakciószám. Ezek még mindig markánsan elmaradnak az elmúlt évek átlagához képest, ami azt jelzi, hogy a februári gazdasági adatok drámai visszaesést fognak jelenteni, aztán majd remélhetőleg a második negyedévben gyors talpra állás mutatkozik.

Mivel a kínai holdújév miatt a főbb makroadatokat majd csak márciustól kezdjük megismerni Kínában, a JPMorgan elemzői más, mikro szempontú adatot kezdtek el jobban figyelni, hogy az ipari, lakossági és ingatlanpiaci folyamatokat valamennyire ki tudják következtetni és ezáltal az év első hónapjainak gazdasági aktivitásáról is tudjanak mit mondani. Az egy héttel ezelőtti becsléseik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés