FONTOS Mennyire drága a tankolás Magyarországon?
 
Előfizetői tartalom

Marad a szociáldemokrata-zöld vezetés Hamburgban

MTI
A kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) győzelmét jelzik a németországi Hamburgban vasárnap tartott helyi törvényhozási választás késő esti részeredményei, amelyekből az is kiderül, hogy az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű jobboldali ellenzéki párt várhatóan mégis átlépi az 5 százalékos küszöböt, és így megtartja képviseletét a tartományi parlamentben (Bürgerschaft), a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) viszont kiesik.

A Hamburg és Schleswig-Holstein tartomány közös statisztikai hivatalának a szavazatok 97,66 százalékos feldolgozottsága alapján közölt adatai szerint az SPD a szavazatok 39,1 százalékát szerezte meg. A második helyen a Zöldek végeztek, a szavazatok 24,1 százalékával.     Így a következő öt évben is az SPD és a Zöldek koalíciója vezetheti a tartományi rangú északnémet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés