Előfizetői tartalom

Gyors drágulás és gyenge forint közepette kell dönteni az MNB-nek

Portfolio
Régen láttunk már olyan izgalmas kamatdöntő ülést, mint ami most kedden vár a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsára. Az infláció minden várakozást felülmúlt, miközben a forint történelmi mélyponton járt. Az MNB azonban kivárhat, és várhatóan nem változat a kamatokon, erre leghamarabb márciusban kerülhet sor. A jegybank azért sem lép, mert már februárban egyébként is emelkedtek a bankközi kamatok (Bubor). A közlemény szövege ebben a hónapban szigorúbb lehet a korábbinál, de valószínűleg csak az új inflációs prognózis márciusi ismeretében hozhatnak nagyobb horderejű döntéseket.

Az MNB Monetáris Tanácsának kedden olyan témákat kell megvitatniuk, amelyek kellemetlenül érinthetik a döntéshozókat. Ilyen a kifejezetten magasra emelkedett infláció és a forint leértékelődése. Ennek ellenére a Portfolio által megkérdezett közgazdászok szerint az MNB nem nyúl a kamatokhoz februárban, változatlan szinten maradhat a 0,9%-os alapkamat és a kamatfolyosó is....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái