Előfizetői tartalom

Varga Mihály elárulta, mit tervez a kormány az országgal 2021-ben

Portfolio
Az infláció a kormány 2,8%-os célja körül alakulhat Varga Mihály szerint, a januári infláció egy kiugró adat volt – mondta el a miniszter az mfor.hu-nak adott interjújában. A gazdasági növekedés 3,5% körül alakul, bár a koronavírus és a német gazdaság gyengélkedése lefelé mutató kockázatot jelentenek. A személyi jövedelemadó csökkentésére 2021-ben még biztosan nem kerül sor, az egészségügyre viszont több forrás jut majd a jövő évi büdzsében. Az EU-s költségvetésről zajló vitával kapcsolatban a miniszter elárulta: a kormány elsődleges célja, hogy semekkora forrásvesztést ne szenvedjünk el.

Egyelőre a kormány nem tervez módosítani a Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) feltételein, a miniszter úgy látja ugyanis, hogy a papír nem veszélyezteti a többi államkötvény forgalmát. Varga kiemelte a szuperállampapír hatását az ingatlanpiacra. A szuperállampapírnak nevezett Magyar Állampapír Plusszal (MÁP+) kapcsolatban kiemelte, hogy a belső eladósodás az állam számára...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái