Gazdaság

Aggódnak a német exportőrök az olasz koronavírus helyzet miatt

MTI
A német kereskedelmi és iparkamara (DIHK) arra figyelmeztetett kedden, hogy az elsősorban Olaszország északi részén megjelent járvány az ország ipari központját sújtja, és ez további bizonytalanságot szül a német exportálók körében. Közben a Fiat Chrysler azt közölte, hogy a koronavírus olaszországi megjelenése egyelőre nem befolyásolja a helyi járműgyártását.

A német szervezet szerint Németország kereskedelmi forgalma az észak-olaszországi Lombardia tartománnyal akkora, mint Japánnal. Németország tavaly több mint 68 milliárd euró értékben exportált Olaszországba, ahonnan 57 milliárd euróért importált. Eközben a német iparszövetség (BDI) arra figyelmeztetett, hogy a német feldolgozóipar több ágazata, így a gép-, az autó-, a gyógyszer- és a papíripar komoly gondba kerülhet a következő hetekben, mert a koronavírus miatt Távol-Kelet felől fennakadások vannak a szállítási láncban.

A Fiat Chrysler kedden azt közölte, hogy a koronavírus olaszországi megjelenése egyelőre nem befolyásolta ottani  járműgyártását, a cég ugyanakkor szorosan figyelemmel követi a járvány terjedését Olaszországban.

Olaszországban elsősorban Lombardia és Veneto tartományokat érinti a koronavírus, ahol a Fiat Chryslernek nincsenek gyárai.

A járműgyártó kedden egyben bejelentette, hogy csütörtökön újraindítja termelését a Szerbiában található kragujevaci gyárában, ahol a Fiat 500L autókat készítik. A termelést február 14-én függesztették fel, mert akadozott az alkatrészszállítás Kínából. A kragujevaci gyárban tavaly mintegy 40 ezer autó készült.

Ola
New Yorki tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
országház országgyűlés parlament rendeleti kormányzás koronavírus veszélyhelyzet