Előfizetői tartalom

Aggódnak a német exportőrök az olasz koronavírus helyzet miatt

MTI
A német kereskedelmi és iparkamara (DIHK) arra figyelmeztetett kedden, hogy az elsősorban Olaszország északi részén megjelent járvány az ország ipari központját sújtja, és ez további bizonytalanságot szül a német exportálók körében. Közben a Fiat Chrysler azt közölte, hogy a koronavírus olaszországi megjelenése egyelőre nem befolyásolja a helyi járműgyártását.

A német szervezet szerint Németország kereskedelmi forgalma az észak-olaszországi Lombardia tartománnyal akkora, mint Japánnal. Németország tavaly több mint 68 milliárd euró értékben exportált Olaszországba, ahonnan 57 milliárd euróért importált. Eközben a német iparszövetség (BDI) arra figyelmeztetett, hogy a német feldolgozóipar több ágazata, így a gép-, az autó-,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés